Ebben a cikkben a saját egészségünkről és annak tudatos, pozitív irányú megváltoztatásáról fogok beszélni – nem orvosi szempontból.

Nem vagyok sem orvos, sem természetgyógyász. Egy tudatos életet élő határozott embernek mondanám magam, aki hisz abban, hogy a testi, a lelki és a szellemi egészség a legtöbb embernél javítható.

“Ha egészség van, minden van.” tartja a régi mondás.

Ha egészség nincs – nos, akkor kezdjük el észrevenni, hogy milyen jó lenne, ha lenne. Az egészség az, aminek elsősorban a hiánya tűnik fel, és az is sokszor csak akkor, amikor már késő javítani rajta.

Már szinte közhelyszámba megy, hogy a magyarok egészsége a legrosszabb a régióban.
Friss statisztikák szerint Európa legelhízottabb országa vagyunk (forrás). Itt halnak meg a legtöbben rákban, hogy itt a legalacsonyabb a születéskor várható élettartam, és így tovább.
A lelki betegségek, a depresszió, a stressz, a szenvedélybetegségek is rengeteg embert érintenek.

Hosszasan lehetne sorolni a szomorú statisztikákat, de ezt most nem fogom megtenni.
Viszont tudomásul kell vennünk, hogy a testünkben és a lelkünkkel is folyton történik valami.

A testünk dolgozik, folyamatosan változik. A lelkünket is rendszeresen érik különböző hatások. Ezeknek a változásoknak egy jelentős része bizony negatívan hat ránk.
Persze, vannak olyan negatív változások, amik nem annyira nyilvánvalóak, vagy csak sok-sok év múlva derülnek ki.

Véleményem szerint nem szabad hagyni hogy az egészségi változások csak úgy megtörténjenek velünk.

Az egészségünk megőrzése érdekében nagyon tudatos döntésekre van szükségünk. Ez pedig a Pozitív Változás maga!

Beszélhetünk akár az egészségi állapot szinten tartásáról esetleg javításáról, a testünk energiaszintjéről, a túlsúlyról, vagy bármelyik lelki problémáról is.

Ezek mindegyike szinte kiált a Pozitív Változás után!

A furcsa az, hogy a legtöbben úgy gondoljuk és természetesnek vesszük, hogy egészségesek vagyunk. Pedig sokaknál vannak látható jelei is az egészség megromlásának.
Sokan tisztában vannak azzal, hogy annak az életmódnak, amit folytatnak, nem lesz jó vége. Ennek ellenére még az sem veszi komolyan az intő jeleket, akinek már a környezete is tisztán látja, hogy komoly gondok vannak. És most nem is beszélek a szándékos egészség-rombolásokról és a káros szenvedélyekről.

Szinte mindenki csak akkor kezd el jobban foglalkozni az egészségével, amikor már sejti vagy éppen tudja, hogy baj van.

A leglátványosabb eredményeket persze akkor lehet elérni, amikor már van egy helyzet, amit javítani kell. Ha még lehet.

A megelőzés, szinten tartás, javítás viszonylag keveseknél válik egy tudatos, élethosszig tartó tevékenységgé.

Az egészség területén elérhető Pozitív Változás egy óriási témakör. Itt és most nem akarok nagyon mélyen belemenni, mert rengeteget lehetne róla beszélni és mint említettem, nem vagyok sem orvos, sem természetgyógyász.

Egyetlen dologban viszont szerintem egyetérthetünk. Az egészség az egyik legfontosabb területe lehet a Pozitív Változásnak.

És szerintem az első, amivel foglalkozni kell.

Lehet, hogy már megpróbált változtatni. Lehet, hogy nem sikerült tartósan. De nincs olyan, hogy én ilyen vagyok és kész. Legszívesebben azt mondanám erre “Ne próbálja, csinálja, tartson ki! Ha kell, akár élete végéig!”. Szinte mindig van lehetőség a Pozitív Változás elindítására.

Számtalan helyen el lehet kezdeni a változtatást. Ha túlsúlyos, fogyjon le. Ha alacsony az energiaszintje, gondoskodjon a teste számára megfelelő tápanyagokról.
Ha aggódik mindenen, fejezze be. És természetesen a dohányzást is.

Máshol/máskor részletesen beszélek a legfontosabb, szerintem viszonylag könnyen megoldható egészségi problémákról. Itt most nem az a lényeg, hogy széttesszük a kezünket és megkérdezzük, hogy hogyan csináljam.

Egy lépéssel előbbről kell kezdeni a változást.

Lehet, hogy itt van az ideje egy olyan döntés meghozatalának, aminek a betartásával ténylegesen és véglegesen elindulna a Pozitív Változás az Ön életében is.
Egy életet megváltoztató döntésről beszélek, ami szükséges a Pozitív Változás elindításához. Ez egy kemény döntés, amit nem könnyű meghozni és még nehezebb betartani.

De a saját életünk jobbá tételéről van szó! Lehet bármi ennél fontosabb? Szerintem nem.

A Pozitív Változás akkor fog megtörténni, ha azt Ön nagyon erősen akarja. Tényleg kívánom, hogy találjon egy olyan erős élethelyzetet a saját életében, aminek a hatására meg tudja hozni ezt az életet megváltoztató döntést.

Én már eldöntöttem, hogy mit teszek azért, hogy hosszú ideig és egészségesen éljek.

Lehet, hogy tudok segíteni ebben Önnek is.

Lehet, hogy kellene erről beszélnünk?